Marihuana legalizovana u NBA ligi, u narednih sedam godina košarkaši neće biti testirani na nju

Preporučujemo

Marihuana je legalizovana u NBA ligi, dogovor je koji su čelnici najjačke svjetske košarkaške lige postigli sa Udruženjem NBA igrača (NBPA).

Čelnici NBA i NBPA su u pregovorima oko novog sedmogodišnjeg kolektivnog ugovora, a jedna od tački oko koje su postigli dogovor tiče se konzumiranja marihuane.

Kako javlja ugledni novinar The Athletica Shams Charania, košarkašima u NBA ligi bit će dozvoljeno konzumiranje marihuane i neće biti testirani na nju.

NBA je na taj način postao druga velika sjevernoamerička sportska federacija koja je legalizovala marihuanu. Prije najjače košarkaške lige svijeta isto je učinila 2021. godine najjača MMA organizacija na svijetu, američki UFC.Jedan od najvećih zagovornika konzumiranja marihuane među košarkašima je superstar Kevin Durant koji je prošle godine gostujući kod Davida Lettermana otkrio da je marihuanu probao sa 22 godine i da je redovno koristi.

“Marihuana mi pomaže da razbistrim um, posebno kada sam pod velikim stresom. Neko pije čašu vina, ja pušim joint”, rekao je tada Durant.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...