Medvedev vjeruje da će američki Kongres obustaviti podršku Ukrajini

Preporučujemo

Bivši predsjednik i zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev je rekao kako vjeruje da će američki Kongres u jednom trenutku obustaviti svoju golemu podršku Kijevu jer je “Amerika uvijek napuštala svoje prijatelje”.

Medvedev navodi kako će se obični Amerikanci polako okrenuti prema “stvarnosti”, te da će u konačnici prisiliti Kongres da obustavi podršku Ukrajincima.

“Amerika je uvijek napuštala svoje prijatelje. Tako će se dogoditi i ovaj put, prije ili kasnije”, istakao je Medvedev.

Medvedev je nazvao američkog predsjednika Joe Bidena potpredsjednikom Ukrajine i dodao kako će Republikanci praviti velike probleme u Kongresu.

“Bilo je neizbježno, to su zakoni politike. Republikanci, koji su ojačali nakon izbora, prave probleme demokratima. Demokrati uzvraćaju udarac. Nema potrebe za iluzijama: Veliki novac za militarizaciju Ukrajine će se i dalje dodjeljivati. To je dio rusofobnog konsenzusa u američkim političkim elitama”, dodao je Medvedev.

Ovo nije prvi put da ruski političari polažu nade u republikansku stranku. Izbor Donalda Trumpa za predsjednika 2016. godine obilježile su kontroverze i tvrdnje da se Rusija direktno umiješala u američke izbore, a Putinov “kuhar” Jevgenij Prigožin je javno obznanio uplitanje ruskih službi u izborni proces.

Najnovije

Ukrajinci tvrde da će nova ruska ofanziva početi u narednih deset dana

Neimenovani zvaničnik Oružanih snaga Ukrajine za Financial Times je rekao da Rusija planira u narednih deset dana pokrenuti novu...