U ovom dijelu BiH zabranjen rad nedjeljom

Preporučujemo

Čapljina je zabranila rad nedjeljom, odlučeno je na 10. sjednici Gradskog vijeća ove općine.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Čapljina kao i neradnoj nedjelji koji je bio deseta od 22 tačke dnevnog reda.

Prema odluci, trgovinama na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 70 do 12 sati, cvjećarnama također od 7 do 12 sati, dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine od 8 do 24 sata.

Od ove odluke izuzeti su ugostiteljski objekti.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...