Meksiko: Obrador u pismu Trumpu govorio o planu sprečavanja migracija

Preporučujemo

Manuel Lopez Obrador, koji je ovog mjeseca izabran za predsjednika Meksika, s javnošću je podijelio pismo od sedam stranica upućeno predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trumpu, javlja Anadolu Agency (AA).

Marcelo Ebrard, koji bi trebao biti ministar vanjskih poslova u novoj vladi Meksika, ispred političkog sjedišta Obradora pročitao je pismo upućeno Trumpu.

Ebrard je izjavio kako se u pismu, koje je dostavljeno Trumpu, govori prvenstveno o planovima na jačanju ekonomije i sigurnosti, zbog čega neće biti potrebe za migracijama Meksikanaca.

Lopez Obrador je napisao kako namjerava napraviti nacrt razvojnog plana koji će biti podržan javnim fondovima SAD-a i Meksika, te dao prijedlog da se u plan uključe zemlje Srednje Amerike, kako bi se spriječile migracije.

Manuel Lopez Obrador namjerava sredstva ostvarena od smanjenja plata i bonusa, preusmjeriti u društvene programe i poboljšavanje infrastrukture.

Također, namjerava smanjiti poreze u privatnom sektoru kako bi potakli na nova zapošljavanja.

Najnovije

Prekinut tromjesečni štrajk radnika u Domu zdravlja Konjic

Javna ustanova Dom zdravlja Konjic saopćila je da je prekinut generalni štrajk radnika koji je trajao oko tri mjeseca. -...