- Advertisement -

Memić nakon ročišta: Mozaik se sklapa, zavjesa je sve kraća

Preporučujemo

Mozaik se sklapa, zavjesa je sve kraća, kazao je nakon današnjeg ročišta u predmetu ‘Dženan Memić’ otac stradalog mladića, Muriz Memić.

– Ranije smo čuli da su se neki snimci brisali, danas smo čuli da su se izuzimali bez naredbe. Samo možemo reći mozaik se sklapa, zavjese su sve kraće, a zna onaj kome ja kažem ‘zavjese su kraće’, razumjet će on šta sam ja rekao – kazao je Muriz Memić prisutnim novinarima i dodao:

– Ovaj proces ide svoji tokom, zadovoljan sam. Saznat će narod šta su sve bili spremni da urade. Sad idu svjedoci, doktori iz hitne, drugi doktori… Sklapa se mozaik, uglavnom – rekao je Memić.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, je kazao:

– Mi obično kažemo da se pravda provodi ako se vidi da se pravda provodi. A, ovdje se od početka vidi da se pravda ne provodi. Ako znamo da su snimci s hotela Kristal uništeni za četiri dana, a da su ovi snimci izuzimani bez ikakve naredbe i da nije utvrđeno gdje se nalaze ti snimci i šta se u originalu nalazi na centralnoj jedinici, sasvim je logično zaključiti da je nekome od početka stalo da se istina ne utvrdi – poručio je Ifet Feraget.

U nastavku možete pogledati kompletan video zapis.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...