Mešalić oštro poručio: Pitaj Nikšiću, Vučića i Dodika zašto brutalno i bez povoda izvrijeđaše Denisa Bećirovića, tvog potpredsjednika SDP-a

Preporučujemo

Večeri u Mostaru u organizaciji Hrvatske demokratske zajednice na čelu s liderom Draganom Čovićem prisustvovao je neobičan sastav gostiju u odnosu na političku situaciju u našoj državi i regionu.

Naime, ovoj večeri, osim vrha HDZ-a, prisustvovali su i federalni premijer Nermin Nikšić, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, specijalni predstavnik EU-a za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak i šef Delegacije EU-a Johann Sattler.

- -

Nakon niza sramnih poruka iz Republike Srpske i Beograda, spisak gostiju koje je Čović okupio iznenadio je mnoge.

Ovaj sastanak komentarisao je i na društvenim mrežama federalni zastupnik Demokratske fronte Mahir Mešalić.

– Imam pitanje za Johana Sattlera identično onom koje je on pitao u posjeti institucijama TK: “A gdje je opozicija?”. Ne čudi me prisustvo Nermina Nikšića, on će doći kome god se treba pružiti bez obzira na to da li neko psuje genocid ili ne? Možda je Nikšić došao da pita Vučića da li zna da je u Konjicu Dodik psovao genocid ili aktuelno pitanje zašto se u Srebrenici mijenjaju imena ulica? Ili zašto Dodik i Vučić prijete secesijom RS-a prije par dana i to iz Beograda?

Pitaj, Nermine Nikšiću, Vučića i Dodika zašto brutalno i bez povoda izvrijeđaše Denisa Bećirovića, tvog potpredsjednika SDP-a ako nećeš već Čovića, kada tebi pred nosom vrijeđa Željka Komšića. Pitaj, Nermine, sad ti je prilika. Nisi valjda samo došao na večeru ili da im nešto isporučiš – naveo je Mešalić.

- -

Upitao je i gdje je na večeri Nikšićev stranački kolega i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović.

– A da, on računa kako doći do 1.000 KM minimalne plaće jer će u FBiH poskupjeti struja, a ni penzije neće uskoro rasti.

Čuo sam i da Sattler uskoro odlazi na druge važne pozicije i siguran sam da nije šef Delegacije EU-a, bio bi definitivno član HDZ-a jer evidentno bez Čovića ne može – zaključio je on.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...