- Advertisement -

Messi oduševio izjavom o Lewandowskom: Roberte, zaslužio si svoju Zlatnu loptu

Preporučujemo

Argentinac Lionel Messi osvojio je sedmu Zlatnu loptu u karijeri, a u izjavi nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača svijeta posebno se osvrnuo na Poljaka Roberta Lewandowskog koji mu je ove godine bio najveći konkurent.

 

Messi je rekao napadaču Bayerna da je zaslužio Zlatnu loptu u prošloj sezoni kada je s Bayernom osvojio titulu prvaka Evrope i bio definitivno najbolji igrač na svijetu, no tada je France Football odlučio odložiti dodjelu ove nagrade.

 

NAJBOLJI IGRAČ SVIJETALionel Messi sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu

 

Odmah nakon što je izašao na binu, Messi se obratio Lewandowskom i poručio mu da je zaslužio Zlatnu loptu prošle godine.

“Roberte, zaslužio si svoju Zlatnu loptu, a prošle godine smo se svi složili i rekli da si ti dobitnik ove nagrade”, rekao je Messi.

“Danas sam ovdje u Parizu. Veoma sam sretan, zaista veoma sretan i želim se nastaviti boriti kako bi ispunio nove ciljeve. Ne znam koliko će još godina igrati, ali zaista uživam. Hvala saigračima u Barceloni, Parizu i Argentini”, rekao je Messi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Reis Kavazović: Na izborima dajmo povjerenje onima koji će izdržati sve jači politički pritisak

U Sarajevu je danas održana sjednica Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, na kojoj se sabornicima obratio...