Mijenja se format kvalifikacija za EURO? BiH u dosta nepovoljnom položaju

Preporučujemo

UEFA će 10. oktobra zvanično potvrditi da će pet zemalja zajedno organizovati Evropsko prvenstvo 2028. godine.

Tako će Evropsko prvenstvo 2028. godine organizovati Engleska, Škotska, Vels, Irska i Sjeverna Irska, prenosi Times.

A ono što je izuzetak u odnosu na prethodne godine je da će ovoga puta kvalifikacije igrati domaćini takmičenja što ranije nije bio slučaj.

Ipak, UEFA je odlučila da sačuva dva rezervna mjesta za dvije najbolje reprezentacije domaćina koji ne uspiju proći kvalifikacije. Ako se više od dva domaćina ne uspiju kvalificirati (vjerovatno, na temelju trenutne forme), prva dva će zauzeti rezervna mjesta.

Ova odluka će sigurno otežati posao reprezentaciji BiH da se plasira pošto je većina selekcija domaćina kvalitetnija od Zmajeva i realnost je da su prednosti u odnosu na naš nacionalni tim.

Najviše će svakako “stradati” dvije selekcije koje izbore put na Euro kroz kvalifikacije, ali će svoj plasman morati predati domaćinima koji to ne urade.

Najnovije

Smajić o blokadama i ucjenama u Parlamentu BiH: Korektno bi bilo da kažete da vladajuća koalicija ne postoji kako građani ne bi više bili...

Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH) na današnjoj sjednci nije usvojio izmjene tri zakona jer su...