Ministar finansija Hrvatske: Razmišljamo o smanjenju PDV-a

Preporučujemo

Ministar finansija Zdravko Marić gostujući jučer na HTV-u najavio je smanjenje poreza na dodanu vrijednost, piše index.hr.

Rekao je kako je porezna reforma za ovu godinu već definirana te da će sada razmišljati kako dalje rasteretiti građane i poduzetnike, a jedna od tih mjera mogla bi biti i smanjenje PDV-a koji sada u Hrvatskoj iznosi 25 posto.

“Nastavit ćemo ne samo razmišljati, analizirati već i pripremati teren, jer mislimo da nam situacija u proračunu i sjajni rezultati 2016 i 2017. daju za pravo i obvezu da u tom smjeru nastavimo.

“Evidentno je da svako porezno, administrativno rasterećenje građana i poduzetnika ima pozitivne efekte i implikacije i na gospodarsku aktivnost i na sam proračun. U prvom koraku smo se fokusirali ne neizravne poreze – porez na dobit i porez na dohodak – i u tom smjeru ćemo sigurno nastaviti. Ozbiljno razmišljamo i o neizravnim porezima, u prvom redu o porezu na dodanu vrijednost”, komentirao je Marić najavljujući time kako bi PDV u 2019. mogao biti niži.

Ministar financija jučer je nakon sjednice vlade na kojoj je donesena odluka u posebnom porezu na aute, iznio je nekoliko primjera smanjenja tog poreza na motorna vozila, primjenom nove uredbe.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...