Ministar Fišo i predsjednica Hasečić: Nastaviti saradnju u dokazivanju istine o dešavanjima tokom agresije na BiH

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Muharem Fišo primio je danas predsjednicu Udruženja “Žene žrtve rata” Bakiru Hasečić, sa kojom je razgovarao o nastavku adekvatne rehabilitacije i podrške članicama ovog udruženja koju propisuje Zakon o dopunskim pravima boraca KS.

Najavljen je i nastavak saradnje u dokazivanju istine o dešavanjima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i borbe protiv nekažnjivosti.

- -

Ministar Fišo je čestitao predsjednici Hasečić na priznanju Univerziteta Caledonian u Glasgowu za izuzetan napor u borbi za ljudska prava.

“Ponosni smo što imamo takvu ženu koja se bori za ljudska prava žena koje unatoč nasilju koje su preživjele i dalje koračaju ponosno i dostojanstveno pred cijelim svijetom”, kazao je ministar Fišo.

Ovom prilikom, Hasečić se zahvalila na podršci i saradnji na brojnim dosadašnjim projektima ovog udruženja, te izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...