Ministar Muharem Fišo zatvorio 16. Međunarodni memorijalni turnir u boksu „Mustafa Hajrulahović – Talijan”

Preporučujemo

Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan” završen je danas finalnim borbama najboljih takmičara. Na turniru je učestvovalo 68 takmičara iz 10 zemalja, a mečevi su održani u Domu mladih KSC Skenderija.

Ovaj dvodnevni turnir organizirao je Bokserski klub „Zlatni ljiljani”, uz pokroviteljstvo Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.  U izboru specijalnog žirija za najboljeg boksera turnira izabran je Adem Fetahović (Bosna i Hercegovina)

- -

Najbolji tehničar bio je Alen Rahimić (Njemačka), a najborbeniji par bili su Omar Ridl (Njemačka) i Matej Uremović iz Hrvatske. Za najboljeg boksera Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani” proglašen je Erman Kršo.

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo zahvalio se prisutnima i takmičarima, te zatvorio 16. po redu turnir.

Ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH Mustafu Hajrulahovića – Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH.

Prvog dana turnira, u subotu, delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položila je cvijeće na njegov mezar u haremu Ali-pašine džamije.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...