Ministar Muharem Fišo zatvorio 16. Međunarodni memorijalni turnir u boksu „Mustafa Hajrulahović – Talijan”

Preporučujemo

Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan” završen je danas finalnim borbama najboljih takmičara. Na turniru je učestvovalo 68 takmičara iz 10 zemalja, a mečevi su održani u Domu mladih KSC Skenderija.

Ovaj dvodnevni turnir organizirao je Bokserski klub „Zlatni ljiljani”, uz pokroviteljstvo Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.  U izboru specijalnog žirija za najboljeg boksera turnira izabran je Adem Fetahović (Bosna i Hercegovina)

Najbolji tehničar bio je Alen Rahimić (Njemačka), a najborbeniji par bili su Omar Ridl (Njemačka) i Matej Uremović iz Hrvatske. Za najboljeg boksera Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani” proglašen je Erman Kršo.

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo zahvalio se prisutnima i takmičarima, te zatvorio 16. po redu turnir.

Ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH Mustafu Hajrulahovića – Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH.

Prvog dana turnira, u subotu, delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položila je cvijeće na njegov mezar u haremu Ali-pašine džamije.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...