- Advertisement -

Mioković: Ne pravite od Žandarmerije RS Rambo Team, jer oni to nisu, FBiH ima kvalitetne jedinice

Preporučujemo

Penzionisani sarajevski policajac, Dragan Mioković, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je komentarisao sposobnost Žandarmerije Republike Srpske.

Pojedini građani naše zemlje sa strahom komentarišu ovu jedinicu MUP-a RS, koja na izgled djeluje veoma moćno. Međutim, takvo mišljenje ne dijeli Dragan Mioković. Miokoviću su, očigledno, zasmetale priče o potcijenjivanju jedinica iz Federacije BiH naspram jedinice Žandarmerije iz manjeg bh. entiteta.

– Policija nije vojska. Žandarmerija je military struktura, opremljena po uzoru na vojsku, obučena i za policijske poslove. Federacija BiH takvu jedinicu nema, Republika Srpska ima – rekao je Mioković.

Ali, bez obzira na njihovu opremljenost i obuku, Mioković smatra da od njih ne treba praviti “Rambo Team”.

– Ne pravite od te jedinice Rambo Team, jer oni to nisu. Ne potcjenjujte sposobnost policije u FBiH, taktičkih jedinica posebno – poručuje on.

 

Pročitajte:  Mioković: Optužnica za Dobrovoljačku je uticaj politike na pravosudni predmet, patriotizam pretvoren u posljednje utočište hulja
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Za ubijenih 40 Bošnjaka u Lozju kod Goražda odgovarale samo dvije osobe, najmlađa žrtva imala samo 12 godina

U organizaciji Udruženja logoraša Goražde u naselju Lozje u Goraždu obilježena je 30. godišnjica ratnog zločina u kojem je...