- Advertisement -

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Preporučujemo

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na svom Twitter oglasio povodom današnjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mioković je, naime, komentarisao Dodikove uslove oko povratka u državne institucije, konstatujući kako Dodik traži kazne za vrijeđanje i negiranje, dok paralelno sa tim često i sam vrijeđa Bošnjake.

– Ono kad imaš obraza tražiti zakon kojim će se kazniti onaj ko, recimo, Srbe, nazove genocidnim, a sam pri tome od, recimo Bošnjaka, tražiš da se okupaju prije nego dođu u Banju Luku, rekao je Mioković.

Dodaje kako niko od relevantnih bošnjačkih i hrvatskih političara nikada Srbe, kao narod, nazivao genocidnim.

– Koliko ja pamtim, a pamtim, Srbe kao narod, niko od relevantnih Bošnjačkih i Hrvatskih političara u nikada nije nazvao genocidnim. Dodik, već godinama, na dnevnoj bazi najdirektnije vrijeđa Bošnjake kao narod. Tu je razlika, zaključio je on.

Podsjećamo, lider SNSD-a danas je izjavio kako će se srpski predstavnici vratiti u državne institucije nakon što se donese zakon prema kojem bi se zatvorski kažnjavala osoba koja državu, entitet ili institucije nazove genocidnim.

Sličan zakon primjenjivao bi se, prema Dodikovoj zamisli, i kada su u pitanju narodi u BiH.

 

 

Pročitajte:  Zašto Dodik uporno ponavlja da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, kada je to već učinila
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...