Mirela Salihović pobjednica trećeg kruga European Film Challengea

Preporučujemo

Mirela Salihović iz Sarajeva pobjednica je trećeg kruga European Film Challengea, koji je trajao od 7. maja do 15. jula.

European Film Challeng uspješno je završen. Nakon neizvjesne borbe za prvo mjesto, Salihović je zasluženo došla do nagrade – putovanja na Venecijanski filmski festival (28. august – 7. septembar), uz plaćene troškove prijevoza, smještaja te obezbijeđeno prisustvo na filmskim projekcijama.

Jednako uzbudljivo do nagrada u prethodna dva kruga takmičenja došli su Krstina Majstorović, koja je uživala na Berlinaleu, te Milan Senić, koji se upoznao sa svim čarima Kanskog festivala.

European Film Challenge je prvi put održan u Bosni i Hercegovini zahvaljujući podršci MEDIA fonda (Creative Europe), uz medijsku potporu RSG i ANTena Sarajevo, te u partnerstvu sa kinima Meeting Point i Cinema City iz Sarajeva i Cineplexx Palas iz Banja Luke.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...