Mittal želi okolišnu dozvolu: Na javnu raspravu došlo nekoliko mještana naselja koja su najugroženija i zaposlenici Inspekcije

Preporučujemo

Eko-forum Zenica organizovao je jučer javnu raspravu o podnesenom zahtjevu za dobijanje okolišne dozvole za pogone i postrojenja kompanije ArcelorMittal Zenica. Iako su pozvali predstavnike Gradske uprave, federalnog Ministarstva okoliša i turizma, te kompanije ArcelorMittal Zenica, oni se nisu pojavili.

Došlo je nekoliko mještana naselja Tetovo i Podbriježje, koja su najugroženija, te zaposlenici Inspekcije.

– Mi smo ovo organizovali kako bismo naše primjedbe koje smo pripremili da predamo Ministarstvu upotpunili. Mještani Tetova i Podbriježja su govorili o problemima koje imaju i zatražili da se organizuje referendum u tim mjesnim zajednicama o obnovi okolinskih dozvola, kazao je Samir Lemeš, predsjednik UO Eko-foruma Zenica.

Primjedbe na dopunjeni zahtjev za izdavanje okolišne dozvole kompaniji ArcelorMittal Zenica mogu se dostaviti federalnom Ministarstvu okoliša i turizma u pisanoj formi do 31. avgusta.

Na njihovoj web stranici je objavljen zahtjev ove kompanije za izdavanje okolišne dozvole.

Najnovije

Održano pripremno ročište po Dodikovoj tužbi protiv Davora Dragičevića

Na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio...