Mittal želi okolišnu dozvolu: Na javnu raspravu došlo nekoliko mještana naselja koja su najugroženija i zaposlenici Inspekcije

Preporučujemo

Eko-forum Zenica organizovao je jučer javnu raspravu o podnesenom zahtjevu za dobijanje okolišne dozvole za pogone i postrojenja kompanije ArcelorMittal Zenica. Iako su pozvali predstavnike Gradske uprave, federalnog Ministarstva okoliša i turizma, te kompanije ArcelorMittal Zenica, oni se nisu pojavili.

Došlo je nekoliko mještana naselja Tetovo i Podbriježje, koja su najugroženija, te zaposlenici Inspekcije.

– Mi smo ovo organizovali kako bismo naše primjedbe koje smo pripremili da predamo Ministarstvu upotpunili. Mještani Tetova i Podbriježja su govorili o problemima koje imaju i zatražili da se organizuje referendum u tim mjesnim zajednicama o obnovi okolinskih dozvola, kazao je Samir Lemeš, predsjednik UO Eko-foruma Zenica.

Primjedbe na dopunjeni zahtjev za izdavanje okolišne dozvole kompaniji ArcelorMittal Zenica mogu se dostaviti federalnom Ministarstvu okoliša i turizma u pisanoj formi do 31. avgusta.

Na njihovoj web stranici je objavljen zahtjev ove kompanije za izdavanje okolišne dozvole.

Najnovije

Zatvorena birališta: CIK večeras objavljuje prve rezultate

Birališta u šest gradova odnosno općina su zatvorena u 19 sati. Građani Tuzle, Bihaća, Srebrenika, Zvornika, Bratunca i Vogošće danas...