Mladi Bosanac Nikola Kovač drugi igrač svijeta

Preporučujemo

Nikola “NiKo” Kovač (20), mladić iz BiH, drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije, piše radiosarajevo.ba.

HLTV je napokon potvrdio, Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji igrač na svijetu. Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta.

- -

Naime, Nikolin transfer iz Mousesports u FanZe vrijedio je oko 500.000 dolara.

NiKo i FaZe Clan prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerojatan pokazao je još u Mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas, kao sastavni dio CS:GO supertima, NiKo i dalje blista.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400.000 dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plaće i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. S 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i  jedna od najsvjetlijih točaka za budućnost CS:GO-a.

Nikola Kovač rođen je 1997. godine u Bosni i Hercegovini, u Brčkom.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...