Mnoge Sarajlije dočekala poruka na automobilima: ‘Zamisli ubiješ nekoga’

Preporučujemo

Javnost u Sarajevu, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, još uvijek je pod šokom zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila Azra Spahić, a teško povrijeđena Alma Suljić.

Dok veliki dio građana poziva na rad nadležnih službi i institucija, pojedine Sarajlije su se odlučile obratiti direktno vozačima. Tako su mnogi stanovnici na svojim automobilima jutros mogli naći poruku s naslovom: “Zamisli ubiješ nekoga.”

Kako na poruci dalje stoji: “Jer si vozio/la prebrzo! Jer si vozio/la pod utjecajem alkohola! Jer ne poštuješ pravila! Jer misliš da si iznad zakona! Jer divljaš sa svojim (velikim) moćnim autom! Jer te tata/babo štiti! Jer nemaš vozačku dozvolu, a voziš!”

Nije poznato ko je autor, ili ko su autori, ovih poruka, ali svakako je riječ o zabrinutim građanima koji ne žele da se ovakve stvari ikada više dese u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor je 26. maja 2023. došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Najnovije

Čović: BiH će biti evropska država, ući u NATO, ona je nedjeljiva, to razumite

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović gostovao je na BHRT-u u emisiji Odbrojavanje u kojoj je komentarisao brojna aktuelna politička pitanja...