Monika Karimanović pronađena živa

Preporučujemo

Djevojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala prije 10 dana, a za čiju otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, pronađena je i prebačena u bolnicu u Nišu, saznaje N1.

Podsjetimo, Moniku je Jovanović oteo u 7.30 sati 20. decembra kada je dijete krenulo u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu.

- -

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil i oteo djete na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamjernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gdje je otmičar krio malu namučenu djevojčicu. Jovanović je na mnogim mjestima ostavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično.

Za posljednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju djevojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bjekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju djevojčicu, ali je djevojčicu spasao drvosječa.

- -

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet mjeseci. Na slobodi je od januara 2019. godine.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...