Muamer Zukić: Baklje još gore, ali je flota isplovila!

preporučujemo

Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, Muamer Zukić smatra da se Bosni u narednim mjesecima priprema strašan scenario.

O tome je pisao na svojoj Facebook stranici, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Prevare su osnova ratovanja. Pobijediti u bitkama, ili dobiti prednost u bitkama, uglavnom znači prevariti, slagati, iznenaditi – učiniti da neprijatelj misli kako će se desiti jedno, a zapravo će uslijediti nešto sasvim drugo. Sun Cu Wu je još u 6. vijeku napisao: „Sve vojne taktike zasnovane su na prevari: zato sposobni treba da se prave da su nesposobni, a moćni da se prave nejaki“.

Poznati su primjeri iz historije: Trojanski konj, Rimska ‘zapaljena’ goveda, Njemački lažni aerodrom, Britanske medijske najave vojnih manevara suprotno od stvarnih isl. Ova naša situacija me podsjeća na rat Grka i Perzijanaca. Naime, Grci su po noći izveli svoju morsku flotu, a na brdima na kojima su bili ulogoreni su ostavili upaljene vatre i baklje. Cilj je bio da Persijanci misle da su Grci još uvijek na brdima i da nisu krenuli u napad.

Moje mišljenje je da se Bosni priprema strašan scenario u narednim mjesecima. A patriote, od kojih se očekuje da brane ovu zemlju, se na različite načine nastoje prevariti.

Izdvojio bih nekoliko potencijalnih prevara:

– RS će se osamostaliti mirno (a naoružavaju se do zuba).

– Njih ne zanima područje FBiH (a ići će dokle budu mogli, sve dok bude u mehko, kao što ih je i prošli put zanimala cijela Bosna).

– Postavljaju se daleki rokovi, 2030. isl., kako bismo i dalje bili opušteni (a sve će se završiti u narednim mjesecima).

– RS je ugrožen, neko će ga ukinuti na proljeće (kako bi imali element odbrane, a ne napada, a što bi ih trebalo učiniti savjesnom stranom)

– Predsjednik Srbije smiruje tenzije (kako bi ovo pitanje bilo unutarnja stvar BiH, a zapravo je on i njegova država izvor svih dešavanja).

– Širenje spina kod Bošnjaka da nema ko ratovati – nek’ ratuju političari, nek’ ratuje kome je do rata, neće običan svijet, borci su prevareni isl. A svi znamo da Bošnjaci ne idu ratove, nego nama ratovi dolaze na kućna vrata (Naravno, cilj je Bošnjake destimulisati da brane svoju kuću i porodicu – a druga strana ima hiljade spremnih u policiji, hiljade će doći iz komšiluka, hiljade dobrovoljaca itd.)

– Intezivni su medijski napadi na lidere kod Bošnjaka, koji bi mogli prepoznati njihove prevare i organizirati narod (cilj je obezglaviti Bošnjake i o sebi ih zabaviti).

U konačnici cilj je da opet budemo nespremni, neorganizirani i iznenađeni, da mislimo da se uopće neće desiti, ili ako će se desiti da neće biti velikog intenziteta, da neće biti sad, niti ubrzo… A zapravo je uglavnom sve suprotno od toga! Bio bih najsretniji da griješim – napisao je Zukić.

 

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...