Vukanović o Dodikovim izjavama: Njegovo provociranje za cilj ima da skrene pažnju sa pljačke sopstvenog naroda

preporučujemo

Nakon toga, Dodik se obratio novinarima i pozvao ih u kabinet Predsjedništva da zapjevaju pjesmu “Nema te više Alija”.

Ovo je prokomentirao i poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

– Ne treba uopšte sumnjati u njegove namjere da na bilo koji način produbi krizu i napravi neki skandal s kojim bi skrenuo pažnju sa niza afera. Ti njegovi primitivni istupi ništa drugo za cilj nego da se ne priča u javnosti kako je kompanija Prointer za jedan dan dobila 50 ugovora ukupne vrijednosti 19 miliona KM i sa brojnih drugih afera. Njegov primitivizam i provociranje nema nikakav drugi cilj nego da skrene pažnju sa pljačke sopstvenog naroda – zaključio je Vukanović, a kompletnu analizu BN-a objavio je na svom blogu.

Da li traje borba za uspostavljanje samostalne Republike Srpske ili legalizaciju višedecenijske pljačke? Ovo je pitanje koje se u posljednje vrijeme najčešće čuje u ovdašnjoj javnosti.

I dok vlastodršci predvođeni Miloradom Dodikom vode, kako kažu, oskudnu bitku za srpski narod i Republiku Srpsku juče su objavljeni ugovori vrijedni skoro 19 miliona KM, koje je sklopila Elektroprivreda sa Prointerom, firmom koja se u javnosti dovodi u vezu sa porodicom Dodik.
Zanimljivo je da su svi ugovori zaključeni u jednom danu i to 14. septembra ove godine.
Ugovori koji su dospjeli u redakciju BN-a, a iz kojih se iščitava da se na razne načine izvlači novac iz ove državne firme i da je Republika Srpska “zlatna koka” samo jedne porodice i njima bliskih ljudi.
Treba podsjetiti da se “Prointer” dovodi u vezu sa porodicom Dodikom. Da je to tako potvrdio je i sam Milorad Dodik, koji je jedne prilike u NSRS, odgovarajući na brojne optužbe, rekao da njegov sin Igor nije vlasnik “Prointera” nego da samo sarađuje sa tom firmom.
Laici možda i povjeruju u to, ali monoploistička pozicija pomenute firme daje pravo onima koji tvrde da postoji čvrsta veza sa “prvom porodicom” u Republici Srpskoj. Neka tajna veza u svemu ovome ima, jer je očito da se iza “Prointera” kriju neki mađioničari koji im omogućavaju da budu monopolisti u svim poslovima izvlačenja miliona iz republičkog budžeta i državnih preduzeća.
Mnogi u ovim i sličnim ugovorima i poslovima, sve i da su zakoniti, iščitavaju sukob interesa zbog kojih bi neko u vrhu piramide političke moći morao da odgovara u Republici Srpskoj.
Tako i u priči o samostalnoj Republici Srpskoj mnogi vide kao pokušaj legalizacije višegodišnje pljačke koju je izvršila SNSD-ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik više od jedne decenije.
Treba se podsjetiti brojnih afera koje se povezuju sa Miloradom Dodikom, a koje nisu istražene do kraja, jer mnogi predmeti su pohranjeni u ladicama tužioca BiH, a ima ih i u Srbijii…
Otuda i njegova grčevita borba i protivljenje uspostavljanju pravne države u BiH i Republici Srpskoj što vlast predstavlja kao udar na Republiku Srpsku.
Pročitajte:  Dodik: Šarović i Borenović iz mišijih rupa izađu samo kada im ja bacim sir, RS će uzeti sve nadležnosti koje joj pripadaju po Ustavu BiH

Najnovije

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o...