- Advertisement -

Muderris poručio Konakoviću: Neće me obeshrabriti uvrede tvojih pristalica. Obećanja su vam velika, društvo dijele na dvije grupe šacicu vas “pravednih” te ostatak svih drugih

Preporučujemo

Nezim Halilović Muderris, ugledni imam i proslavljeni ratni komandant 4. muslimanske slavne brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine je ponovo odgovorio Elmedinu Konakoviću. Kazao je kako nije ni mislio da će ga poslušati i ograditi se od Naše stranke o čemu je Index.ba ranije pisao. Muderris je i naglasio kako ga neće obeshrabriti uvrede NiP-ovih pristalica.

Objavu prenosimo u cijelosti:

– Gospodine Konakoviću, nisam ja ni mislio da ćeš ti mene poslušati, jer odvojiti se od Naše stranke znači prepustiti otetu vlast. “Trojka” je nazor sklopljen savez u kojem niko nikog ne podnosi, ali neutoljiva želja za moći potire sve razlike. Izborna volja birača u Kantonu Sarajevo je izigrana, a vlast koja je sastavljena od stranačkih preletača i karijerista ne ulijeva povjerenje.

Ti mene nećeš poslušati i okaniti se optužbi, svađa i prepirki, jer je to suština vašeg političkog rada. Vi bi da svoje neistomišljenike i tužite i sudite. Ne možete u isto vrijeme biti i zakon i sud. Naši su važni i veliki ljudi obolijevali i naprasno umirali, progonjeni medijskim hajkama i objedama koje nikad nisu dokazane. Vi od našeg javnog prostora pravite političku pozornicu u kojoj su svi drugi krivi, a jedino vi pravi i nepogrešivi, iako si godinama unazad obavljao i zakonodavnu i izvršnu vlast.

Obećanja su vam velika i lahka, nagovještavaju pravdu i blagostanje, a društvo dijele na dvije grupe: šačicu vas neporočnih i pravednih, te ostatak svih drugih, pokvarenih i korumpiranih. Zar je moguće tako pojednostavljivati svijet? Nisu li i vašim načelnicima uklanjani nelegalni kiosci u centru Sarajeva? Jesu li se i vaši ministri vakcinisali iza “zatvorenih vrata”?

Svi koji su se ogriješili o zakon, moraju odgovarati, ko god oni bili, jer smo se borili za državu u kojoj presude donose pravosudne institucije, a ne politički suparnici. Ne može se jedna zloupotreba i naopakost opravdati drugom, ali daleko ste vi od onoga kakvim se predstavljate.

Ja sam g. Konakoviću običan građanin, a ti izabrani zvaničnik, pa stoga naše odgovornosti, a ni kritička ishodišta nisu ista. U slobodnom i demokratskom svijetu, račun ne polažu građani vlasti, nego vlast građanima. Ja nemam nikakve koalicione obaveze i govorim samo ono što mislim i osjećam.

Iako su naše polemike, što se mene tiče ovim završene, ne očekuj da ću odustati kritikovati tvoje državničko samopredstavljanje i kada god stignem i budem smatrao za shodno i neophodno, ja ću ti odgovoriti i demantovati te. Niti će me umiliti tvoja lijepa riječ, niti obeshrabriti uvrede tvojih pristalica. Ne činim to zato što volim raspravu, već u ime Pravednog, za ljubav istini, svom narodu i svojoj zemlji-, zaključio je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...