Muhammed Karaosman: Volio bih snimiti duet s Eldinom Huseinbegovićem i Arminom Muzaferijom

Preporučujemo

Muhammed Karaosman publici je predstavio novu pjesmu pod nazivom “Protiv tebe neću”, a kako je kazao u razgovoru za “Index.ba” reakcijama je više nego zadovoljan.

Naglašava kako se pjevanjem bavi isključivo iz ljubavi. U Švedskoj je razvio porodični biznis, a u Sarajevu gradi motel u neposrednoj blizini  aerodroma.

– Muzikom ću nastaviti se bavim isključivo zato što to mnogo volim, a ne zato što moram, što mi automatski omogućava da pažljivo biram mjesta na kojima ću održavati nastupe – rekao nam je na početku razgovora.

Izdali ste novu pjesmu koja nosi naziv “Protiv tebe neću”, tekst je pisao Kenan Hadžifejzović, a svoj udio u svemu ima i Eldin Huseinbegović. Da li je ste odmah znali da je ova pjesma za vas?

Čim sam je čuo odmah sam je poželio za sebe, jer sam već tačno znao kako ću je otpjevati. Pjesma je zahtjevna i dinamična i to je bila prava prilika da pokažem svoje mogućnosti i senzibilitet u malo drugačijem svijetlu nego što je sve ovo što sam do sada snimao.

Kakve su reakcije publike, ali i kolega?

Po reakcijama publike osjetim da im se sviđa moj vokal što mi je ponajviše drago i što mi naravno laska. Također, laska mi i to što me porede s najboljima. Ima tu i pretjerivanja ali sa mnogima bih se i složio (smijeh). Mislim da su ljudi željni malo jačeg zvuka i žestine, jer i gitara ponovo postaje sve popularnija, baš kao što je bila i nekada a to me posebno čini sretnim. A, kolege? Pa, to su oni sa kojima sarađujem na pjesmi i sve je super dok sarađujemo, valjda tako i treba. Sve dok je obostranog interesa svi se mi pazimo. Znate kako kaže moj kolega Amil Lojo? Lajkaj da bi bio lajkan! I ta mu je baš na mjestu. Uglavnom, ova nova pjesma je baš pjevljiva i primjećujem da je pjevuše čak i oni koji su rekli da im se ne dopada na prvu. Šalu na stranu, ali ja sarađujem samo sa kvalitetnim ljudima.

Kazali ste kako je vrijeme da snimite duet. Da li imate neka imena u opticaju, s kim od kolega bi voljeli snimiti duet? 

Prvenstveno bi to bilo sa Eldinom Huseinbegovićem ili Arminom Muzaferijom i mnogo je razloga zbog kojih bih baš s njima volio snimiti duet. A pored njih, jedan od najzanimljivijh likova na estradi mi je definitivno Dino Džihić.

Kažu da je najteže “uspjeti u svojoj čaršiji i pjevati za svoju raju”. Iako trenutno niste u BiH, Vaša naklonost prema domovini je itekako izražena. Kada je riječ o BiH, koja bi Vam bila prva destinacija za nastup?

Puno sam svirao u Sarajevu u periodu 2007-2008. godina, tako da je Sarajevo grad za koji me vežu izuzetno lijepa sjećanja. Tu sam kao domaći, svoj na svom, jako fina raja i tu bih volio održati prvi koncert. Naravno, volio bih jednog dana održati koncert i u mom rodnom Zvorniku.

Muzika je danas postala komercijalna, tekst skoro da i nije bitan. Koliko je teško biti zapažen, ali i opstati na sceni, ako se imaju neke druge vrijednosti kad je muzika u pitanju i fokus nije na golišavim spotovima i par nabacanih rima?

Svako i snima ono što voli a isto tako i sluša, pa ko šta voli neka izvoli. Mislim da kvalitet bilo kojeg muzičkog žanra nađe put do svoje publike. Sve je samo stvar vrednovanja.

Šta nam spremate u narednom periodu, kakvi su planovi?

Već je u pripremi nova pjesma a plan mi je da do kraja godine snimim live koncert mojih, ali i nekoliko pjesama mojih kolega sa definitivno najjačom muzičkom ekipom u zemlji. To smo već počeli i jedva čekam dan kada ću vam to prezentirati.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...