MUP HNK-a nabavlja nove pištolje, snajpere i automatske puške

Preporučujemo

Ministarstvo za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je plan javnih nabavki u 2018. godini.

Najveću “stavku” (512.800 KM) predstavlja nabavka policijske odjeće – šapki, ljetnih i zimskih pantalona, jakni, košulja dugih rukava, kišnih kabanica, jakni od polara, čarapa.

- -

Za nabavka naoružanja bit će utrošeno 338.500 KM i to za nove pištolje, snajpere, te automatske puške. Kako je objavljeno u Planu javnih nabavki za 2018. godinu na pištolje planiraju potrošiti 120.000 KM, na snajpere 40.000 KM, a na automatske puške 178.500,00 KM, piše radiosarajevo.ba.

Planirana je i rekonstrukcija i održavanje sjedišta MUP-a, te policijskih stanica u Čitluku, Konjicu, Jablanici i Čapljini za što će biti utrošeno 307.000 KM iz budžeta. Zanimljiv je plan nabavke novih skutera u vrijednosti 27.000 KM

”U skladu s planiranim proračunom Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a  koji za 2018. godinu iznosi 34.633.670,00 KM, neophodno je pristupiti javnim nabavkama roba, usluga i radova u skladu sa planiranim aktivnostima. Na ovaj način će se osigurati: najefikasniji način korištenja javnih sredstava s obzirom na svrhu i predmet javne nabavke, izvršenje nabavke i dodjeljivanje ugovora o javnoj nabavci, u skladu sa postupcima utvrđenim  Zakonom, i poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se osigurala pravedna i aktivna konkurencija među potencijalnim dobavljačima, uz ostvarivanje jednakog tretmana, nediskriminacije i transparentnosti”, navedeno je u Planu javih nabavki za 2018. godinu.  

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...