MUP KS: Izvršeni pretresi na 38 lokacija, privedena 31 osoba od kojih šest policajaca

preporučujemo

U akciji kodnog naziva “Kontakt” koju od jutarnjih sati provode policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi na 38 lokacija, a privedena je 31 osoba, od kojih šest policajaca.

Saopćeno je to iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija je provedena pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat je višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

– Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja. Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS-a, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika – kazali su iz Uprave policije MUP-a KS.

U službene prostorije privedena 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

– Nad njima se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s tim – zaključuju iz MUP-a KS.

Pročitajte:  Raspisuje se potjernica za Aleksandrom Macanom: Osumnjičenim za ubistvo dva sarajevska policajca

Najnovije

Krvavi pohod u BiH: Dvije osobe izbo nožem, a treću zatvorio u podrum

Banjalučka policija uhapsila je D. N. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio tri krivična djela tjelesna povreda i krivično djelo protivpravno...