MUP KS Komesar Mevludin Halilović: U toku privođenja zbog ubistva policajaca

Preporučujemo

Mevludin Halilović, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je večeras za N1 da su u toku privođenja nakon jutrošnjeg ubistva dvojice policijaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Halilović je za N1 kazao da posebno želi istaći angažman MUP-a RS-a uz naglasak da su u toku privođenja u prostorije MUP-a KS.

- -

‘Patrola je vršila obilazak terena i prilikom obilaska naišla je na nepoznato lice ili više njih koja su vršila krivična djela otuđenja motornog vozila i bez ikakvog upozorenja su otvorili vatru prema našim policijskih službenicima. Ovo je situacija koja je od ranih jutarnih sati uvezala policijske agencije koje zajednički djeluju na terenu. Posebno želim da istaknem angažman Uprave policije MUP-a RS. U toku su aktivnosti na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, u toku su aktivnosti privođenja lica u prostorije MUP-a KS. Sve aktivnosti koje se provode su kooordinirane i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo”, rekao je Halilović za N1.

On je kazao da se radi o najtežem krivičnom djelu.

”Radi se o najtežem djelu koje se može počiniti prema policijskim službenicima. Radi se o djelu za koje su predviđene kazne dugotrajnog zatvora’‘, dodao je on.

Kad su u pitanju policijski službenici koji izvršavaju redovne obaveze i zadatke, standardno je da su oni naoružani kratkim naoružanjem. Prošle godine, na naš prijedlog, Vlada je predvidjela sredstva za nabavku dugog naoružanja i u toku je nabavka 300 automata”, ispričao je Halilović za N1.

- -

Podsjećamo, jutros je u sarajevskom naselju Alipašino Polje smrtno stradao jedan policajac dok je drugi, teško povrijeđeni, preminuo nekoliko sati nakon ranjavanja.

Informacija o privođenjima na području Pala ranije je za N1 potvrđena iz MUP-a RS. Uskoro video kompletnog razgovora.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...