MUP RS U akciji Kurir uhapšene dvije osobe zbog šverca droge i oružja

Preporučujemo

 

Pripadnici Uprave MUP-a RS-a za terorizam i ekstremizam, u saradnji s policijom u Bijeljini, uhapsili su S. K. (40) i R. B. (42) iz tog grada zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga i oružja.

- -

Policijski službenici Uprave za terorizam i ekstremizam Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, sproveli su akciju kodnog naziva „Kurir“, u sklopu koje su jučer uhaspili četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Na području Bijeljine izvršen je pretres na više lokacija, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina naoružanja i municije, određena količina opojne droge i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, nadležnom tužilaštvu biće sprovedene osobe inicijala R. B. (1976) zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. KZRS i lice inicijala S.K. (1978) iz Bijeljine, zbog sumnje da je izvršilo krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. KZRS i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. KZRS.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...