MUPKS – Posjeta Odjeljenju vodiča službenih pasa

Preporučujemo

Vodeći računa o svakodnevnim obavezama i zadacima te spremnosti i obučenosti vodiča i službenih pasa, nadležni u Sektoru za policijsku podršku Uprave policije koriste svaki slobodan trenutak za obuku i trening, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Nadležni su danas bili u posjeti Odjeljenju vodiča službenih pasa, policijskim službenicima pred njihov odlazak na obuku, te se uvjerili u sposobnost i predanost kolega da proces treninga dovedu do kraja, ali i u snagu i inteligenciju životinja.

- -

– S obzirom na to da se službeni psi u policiji koriste u različitim situacijama, kao što su osiguranje javnih skupova, sprječavanje narušavanja javnog reda i mira, pretraga terena i pomoć nastradalim u slučajevima prirodne ili druge katastrofe, različite vrste rizičnih hapšenja, otkrivanje narkotika i eksplozivnih sredstava, tako da se nijedna ozbiljna policijska akcija ne može planirati niti izvesti bez upotrebe službenih policijskih pasa, njihova obuka i trening predstavljaju veoma složen i dugotrajan proces – navode iz MUP-a.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...