Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap, ona zna ko je ubica

Preporučujemo

Ispred sarajevskog Narodnog pozorišta su održani deveti protesti za Dženana Memića, mladića koji je prije dvije i po godine stradao u Velikoj aleji na Ilidži. Muriz Memić, Dženanov otac, je istakao da iza stradanja njegovog sina “stoji vrh države”. Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću: “Ko nam ubi Dženana?”

“Dvije i po godine pričam. Ne pričam ja, već me Dženan zadužio da pričam. On to traži od mene. Sanjao sam Dženana ponovo, rekao mi je: Babo odnesi me negdje i dokaži ovo. Ifet i ja dokazujemo pravdu. Ne pričam ja, već presuda koja je potvrđena na 201 stranici. Sve što sam pričao je Sud potvrdio. Niti jedno slovo nisam pogriješio”, rekao je.

Memić je potom naglasio da mu nije jasno zašto mora po deveti put organizovati proteste jer se sve zna i da “samo trebaju početi hapsiti”. Ukazao je i sljedeće:

“Ovo je vrh države i vladajuće strukture. Niko nije došao izvana i ovo uradio. Ovo mogu uraditi samo vladajuće strukture, a ne narod s ulice”.

Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku Stranke demokratske akcije.

“Pitam Bakira Izetbegovića: Ko nam ubi Dženana? On zna da je Dženan bio i moj i njegov. Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto za Dženana. Ali nije”, kazao je Memić.

Najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv pojedinih policajaca koji su radili na slučaju stradanja njegovog sina Dženana. Najavio je i proteste za 5. oktobar ispred BBI Centra u Sarajevu.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...