Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap, ona zna ko je ubica

Preporučujemo

Ispred sarajevskog Narodnog pozorišta su održani deveti protesti za Dženana Memića, mladića koji je prije dvije i po godine stradao u Velikoj aleji na Ilidži. Muriz Memić, Dženanov otac, je istakao da iza stradanja njegovog sina “stoji vrh države”. Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću: “Ko nam ubi Dženana?”

“Dvije i po godine pričam. Ne pričam ja, već me Dženan zadužio da pričam. On to traži od mene. Sanjao sam Dženana ponovo, rekao mi je: Babo odnesi me negdje i dokaži ovo. Ifet i ja dokazujemo pravdu. Ne pričam ja, već presuda koja je potvrđena na 201 stranici. Sve što sam pričao je Sud potvrdio. Niti jedno slovo nisam pogriješio”, rekao je.

- -

Memić je potom naglasio da mu nije jasno zašto mora po deveti put organizovati proteste jer se sve zna i da “samo trebaju početi hapsiti”. Ukazao je i sljedeće:

“Ovo je vrh države i vladajuće strukture. Niko nije došao izvana i ovo uradio. Ovo mogu uraditi samo vladajuće strukture, a ne narod s ulice”.

Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku Stranke demokratske akcije.

“Pitam Bakira Izetbegovića: Ko nam ubi Dženana? On zna da je Dženan bio i moj i njegov. Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto za Dženana. Ali nije”, kazao je Memić.

- -

Najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv pojedinih policajaca koji su radili na slučaju stradanja njegovog sina Dženana. Najavio je i proteste za 5. oktobar ispred BBI Centra u Sarajevu.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...