Musemić: Navijači su s pravom ljuti, ali sada nam treba njihova podrška

Preporučujemo

Trener Sarajeva Husref Musemić izjavio je uoči sutrašnje utakmice Lige za prvaka na Koševu protiv Krupe, da u klubu rade sve da što prije izađu iz krize.

Bordo tim ispao je iz trke za naslov prvaka, a prioritet je plasman u evropska takmičenja.

- -

“Situacija je takva kakva je i nije prijatna i dobra. Samo smo se doveli u ovakvu situaciju i moramo pokušati naći izlaz iz nje. Očekuje nas neizvjesna utakmica, jer je Krupa kvalitetna i rasterećena ekipa. Prošlu utakmicu smo na Koševu izgubili nakon preokreta, a sada se nadamo da ćemo moći da slavimo protiv ekipe koju smo dobili jedino na proljeće. Imamo igrače koji pokušavaju naći izlaz iz krize koja je evidentna i dugo traje”, rekao je Musemić, dodavši da Ahmetović, Adukor i Hebibović neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu:

“Adukor dobro trenira i trebao bi biti spreman sljedeću utakmicu, dok je sa Ahmetovićem i Hebibovićem teška situacija. Imamo dosta problema jer nemamo tri standardna igrača, ali šta je tu je. Puno se stvari sručilo na nas i ovako i onako i situacija je takva, kakva je. Pozivam navijače da nam pomognu, Sarajevo će izaći iz krize. Podrška nam puno znači iako su navijači s pravom ljuti i nezadovoljni. Sve će ovo proći jednog dana, sa mnom ili bez mene”, rekao je Musemić, dodavši:

“Ako je Ahmetović prvi strijelac, a Krste drugi strijelac lige, onda dosta govori koliko nam fali napadač jer nisu dali nijedan gol na proljeće. Od ovoga što imamo pokušat ćemo napraviti nešto. Nemamo puno alternativa, ali ne mogu vjerovati da će se Ahmetović povrijediti i toliko dugo odsustvovati. Koliko smo bili spremni na to ili nismo, kada smo željeli dovesti Obradovića, pa nismo i doveli smo onda Altiparmakovskog koji se tek sada vraća u optimalnu formu. Lelić je odigrao jako kvalitetno protiv Slavije i on je čudan igrač. Ili vas oduševi ili vas razočara, ali je sigurno protiv Slavije odigrao dobro i bit će u konkurenciji protiv Krupe. Sarić je odigrao zahtjevnu utakmicu, imao putovanja i odradio s nama trening. On je u svojoj karijeri navikao na taj ritam, igrao je u fudbalskim uslovima i puno se potrošio. Mislim da će biti spreman i horan za igru”, kaže strateg Sarajeva.

Musemić je rekao da je Sarić zimus imao ponudu iz Bjelorusije, ali da su napravili dobar potez kada su odlučili da ga zadrže na Koševu.

- -

“Nismo bili za to i nismo vidjeli korist. Drago mi je, odnosno možda sam bio upravu kad sam mu rekao da zaslužuje da igra u puno boljoj ligi i da će kroz igre u reprezentaciji otići u neki bolji klub. Ja nemam ništa sa ugovorima i ne produžavam ugovore igračima. Trebate pitati onoga ko to vodi. Ja želim da ostane, ali sa ugovorima nemam nikakve veze osim želje da neko ostane. Ako je reprezentativac onda znači da je dobar i da mi je potreban”, zaključio je Husref Musemić.

Sarić smatra kako ekipu očekuje teška utakmica. Nije želio mnogo pričati o ugovoru s klubom, a u ponedjeljak će, kako kaže, o tome razgovarati sa čelnicima:

“Mislim da je svima svejedno da li nam dolaze Zrinjski, Krupa ili Željezničar, moramo uraditi sve kako bi slavili. Nikome nije lagano, nama, navijačima, struci i klubu. Niko to nije očekivao, puno se faktora poklopilo i mi smo glavni akteri u tome. Ne mogu ništa reći o ugovoru, ništa konkretno nije stiglo od kluba na moju adresu, a od ponedjeljka ćemo sjesti i pričati o svemu tome”, kazao je veznjak Sarajeva.

Utakmica na Koševu igra se u 18 sati. Cijene ulaznica su sljedeće: “Sjever Vedran – Puljić” – 3 KM, “Istok” – 5 KM, “Zapad” – 7 KM. Ulaznica za djecu košta 1 KM.

Najnovije

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u Rs uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Transparency International u BiH smatra da vladajuća većina u Republici Srpskoj usvajanjem Izbornog zakona RS, koji je suprotan Ustavu...