Muzička radionica u okviru projekta „Vanškolske aktivnosti 2019.”

Preporučujemo

U JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu“ Novo Sarajevo, 29. jula ove godine, održana je muzička radionica u okviru  projekta Općine Novo Sarajevo „Vanškolske aktivnosti 2019.”.

Projekat muzičke radionice „FLAUTE” ima za cilj da budući polaznici naprave prve muzičke korake, te da se upoznaju sa osnovnim muzičkim vještinama i znanjima.

- -

Termin održavanja muzičke radionice je ponedjeljak od 18:00 do 19:30 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu (ulica Kemala Kapetanovića 17).

U „Dječijoj kući“ Novo Sarajevo, 30. jula ove godine, nastavljene su aktivnosti u okviru inovatorske radionice predviđene projektom „Vanškolske aktivnosti 2019.”.

Termini održavanja inovatorske radionice  su: utorak i srijeda od 10:00 do 12:00 sati u Dječijoj kući (ulica Grbavička bb).

Osim muzičke i inovatorske radionice, školska djeca sa područja Općine Novo Sarajevo mogu sticati nova znanja i vještine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu i na slijedećim radionicama:

- -

LIKOVNA RADIONICA: utorak i četvrtak od 18:00 do 19:30 sati

PLESNA RADIONICA: ponedjeljak od 16:30 do 17:45 sati  i petak od 17:30 do 18:45 sati.

Cilj projekta „Vanškolske aktivnosti 2019. godina“ je kreativno i edukativno korištenje slobodnog vremena u prostoru Međunarodnog centra za djecu i omladinu i novootvorene Dječije kuće kroz planirane radionice.

Aktivnosti u okviru ovog projekta realiziraju se u periodu od juna do decembra ove godine, a završna manifestacija je u januaru 2020. godine.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...