Na današnji dan prije devet godina ubijen Denis Mrnjavac, simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja

Preporučujemo

Polaganjem cvijeća ispred fotografije Denisa Mrnjavca na tramvajskom stajalištu “Tehnička škola” danas je obilježena deveta godišnjica tragičnog ubistva tog sarajevskog srednjoškolca.

Denisa Mrnjavca su u sarajevskom tramvaju pretukli, a potom i na smrt izboli delikventi 6. februara 2008. godine, piše N1.

- -

Denis je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. Građani su nekoliko puta izazili na ulice, tražili promjene zakona, veću sigurnost, slobodu.

“Smatram da je najveća odgovornost na roditeljima, jer roditelji djecu trebaju odgajati i ugrađivati u njih samo ono što je lijepo i pozitivno, i takva djeca bi bila na pravom putu, ne bi se ponašala asocijalno, ne bi sebe pokazivala i dokazivala na najgori način i ne bi silu sprovodila nad nejačim”, kazala je Ana Mrnjavac, majka Denisa Mrnjavca

Iz Udruženja mladih “Denis Mrnjavac” ističu kako svaki dan, u svim dijelovima glavnog grada i gradovima širom BiH mladi ljudi i životi bivaju ugroženi i ugašeni, kao rezultat nasilja.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...