Na graničnim prijelazima uhapšene četiri osobe

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla 5.9.2018. godine lišili su slobode A.I. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Kelna. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Istoga dana, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišen je slobode Đ.M. (1971.) jer je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na izlasku iz BiH na MGP Hum 5.9.2018. službenici JGP Hum lišili su slobode S.R. (1981.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Foča.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Ljubljane 4.9.2018. lišen je slobode E.I. (1986.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „krađa“.  Službenici Granične policije bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Najnovije

Referendum za pripajanje Rusiji nadgledao i posmatrač iz RS!

Ruska novinska agencija TASS objavila je izvještaj sa referenduma, tačnije, komentare posmatrača na referendum koji je održan o tome...