Na graničnim prijelazima uhapšene četiri osobe

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Brod juče su lišili  slobode M.S. (1952.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“.

Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat pripadnicima Federalne uprave policije.

- -

Prethodno, 16. marta, službenici ove jedinice lišili su slobode S.Ć. (1977.) jer ga potražuje Općinski sud u Kaknju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontroliran je na izlasku iz BiH na MGP Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Dobrljin su istog dana pri ulasku u BiH na MGP Kostajnica lišili su slobode M.A. (1978.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Na Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Bijeljina na ulasku u BiH lišen je slobode N.R. (1984.) jer je za njim Osnovni sud u Gradišci raspisao potragu zbog krivičnih djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „krađa“.

Službenici JGP Bijeljina su 16. marta bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...