Na prijelazima Gradiška i Rača otkrivene tri falsificirane isprave

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 24.5.2018. godine prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Volvo, bh. registarskih oznaka, otkrili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) i dnevnik vožnje.

Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine D.V. (1991.) koji je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

- -

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Republike Francuske koju je na uvid dao M.S. (1958.) prilikom ulaska u BiH na MGP Rača. Državljanin Republike Srbije kontroliran je u Renaultu, nacionalnih oznaka Francuske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem nalogu predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...