Na prijelazu Orašje bh. državljanin uhapšen zbog ubistva

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Doljani 2.8.2018. godine uhapsili su Z.R. (1996.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona raspisalo potragu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske uprave Široki Brijeg.

Dan ranije, 1.8.2018. pri ulasku u BiH na MGP Orašje uhapšen je S.Š. (1986.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „ubistvo“. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Bazela službenici Granične policije BiH 1.8.2018. uhapsili su I.H. (1973.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Najnovije

Kandidat za sudiju Ustavnog suda odbio Čavaru: Neću učestvovati u neustavnim i nezakonitim radnjama!

Predsjednik FBiH Marinko Čavara imenovat će četiri suca Ustavnog suda FBiH, ali mimo svih procedura, samoinicijativno i mimo ovlaštenja...