Na prijelazu Orašje bh. državljanin uhapšen zbog ubistva

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Doljani 2.8.2018. godine uhapsili su Z.R. (1996.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona raspisalo potragu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske uprave Široki Brijeg.

Dan ranije, 1.8.2018. pri ulasku u BiH na MGP Orašje uhapšen je S.Š. (1986.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „ubistvo“. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

- -

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Bazela službenici Granične policije BiH 1.8.2018. uhapsili su I.H. (1973.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...