Na sarajevskom aerodromu i u Gacku spriječeno krijumčarenje ljudi

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 11.7.2018. godine spriječili su krijumčarenje dvojice stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacione dokumente. U razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Republike Turske.

Otkriveni su kontrolom Golfa, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao D.K. (1980.), državljanin Bosne i Hercegovine, kod kojeg je nađena i manja količina opojne droge marihuana. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“ D.K. je lišen slobode, i protiv njega bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

- -

Strani državljani su u skladu sa Zakonom o strancima prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Istoga dana, u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo službenici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Republike Turske A.F. (1976.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“.

Naime, operativnim radom službenici GPBiH došli su do saznanja da se A.F. dovodi u vezu s krijumčarenjem ljudi, a 11.7.2018. spriječen je u pokušaju krijumčarenja državljanina Turske, koji je u jutarnjim satima na sarajevski aerodrom stigao letom iz Istanbula. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

 Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 11.7.2018. uhapsili su M.M. (1976.), državljanina Australije. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela „krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Ljubljane. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...