Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić obradovali prvačiće školskim torbama, priborom i udžbenicima

Preporučujemo

Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za prvačiće iz 11 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak njihovog novog razdoblja u životu.

Tokom dana, 2. septembra 2019. godine kada su učenici sjeli u školske klupe u Kantonu Sarajevo, načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić obišao je mališane, te im poželio uspješan početak školovanja.

-Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake obezbijedili i potrebne udžbenike. Ovo ne smatramo troškom već investicijom za budućnost jer samo obrazovani ljudi će nas povesti u Evropu, kazao je načelnik Ajnadžić.

Predstavnici Općine Centar po utvrđenom rasporedu obišli su osnovne škole iz Centra: „Hasan Kaimija“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“, „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kikić“, „Isak Samokovlija“ i „Musa Ćazim Ćatić“. U obilasku ovih osnovnih škola u ime Općine bili su i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i Osmo Babić, savjetnik načelnika.

Prvačićima iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra ruksaci sa školskim priborom će biti uručeni u subotu, 7. septembra u 10  sati.

Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 102.000 KM.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...