Nadležna komisija sutra razmatra imenovanje Božovića za ministra

Preporučujemo

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini BiH Halid Genjac sazvao je za petak, 3. januara, sjednicu te komisije.

Članovi Komisije trebali bi razmotriti podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mlađena Božovića, saopćeno je Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

- -

Ostale ministre imenovao je Predstavnički dom PSBiH 23. decembra, ali budući da prije imenovanja slijedi saslušanje u nadležnoj komisiji to nije bilo moguće učiniti za Božovića jer Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nije do tog datuma završila provjere tog kandidata.

Službenici SIPA-e završili su provjere za Mlađena Božovića, kandidata Demokratskog narodnog saveza (DNS) za budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH na dan imenovanja ostalih ministara i zamjenika ministara u državnoj vladi.

Njegovo imenovanje trebao bi nakon saslušanja u Komisiji, što je zakazano za 3. januara, potvrditi i Predstavnički dom PSBiH na nekoj o narednih sjednica.

Nakon imenovanja Božovića preostat će imenovanje još zamjenika ministra sigurnosti, kako bi cjelokupan posao oko imenovanja bio okončan.

Najnovije

Priština: U eksploziji ručne bombe oštećeno šest automobila

U eksploziji koja se u petak ujutro dogodila u ulici "Zekirja Cana" u Prištini oštećeno je šest automobila, dok...