Najbolji bh. sportisti i klubovi čestitali Dan nezavisnosti, Džeko se posebno zahvalio jednoj školi

Preporučujemo

Najbolji bh. sportisti i najpopularniji sportski kolektivi uputili su čestitke povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH.

Edin Džeko je istakao da je ponosan sam i sretan kada vidi da naša djeca vole svoju zemlju. Posebno se zahvalio Osnovnoj školi Hrasnica i djeci II-1 razreda, koji su organizovali priredbu povodom Dana nezavisnosti, a dječaci su mahom nosili Džekine dresove.

- -

Džanan Musa je čestitiku uputio uz zajedničku fotografiju košarkaške reprezentacije BiH, dok je Jusuf Nurkić to učinio uz nedavnu koreografiju BH Fanaticosa u Mejdanu.Lana Pudar je na Instagram storyju podijelila fotografiju sa zastavom BiH, dok se na Facebooku oglasio i Mirza Teletović:

“Ponosan sam što sam nosio zastavu Bosne i Hercegovine na grudima i ljubav prema našoj domovini u srcu i svoju djecu učim da vole i njeguju ljubav prema svojoj zemlji”, poručio je nekadašnji košarkaš.

FK Željezničar je čestitiku uputio stihovima Aleske Šantića:

“Ostajte ovdje! Sunce tuđeg neba, Neće vas grijat ko što ovo grije; Grki su tamo zalogaji hljeba Gdje svoga nema i gdje brata nije.

- -

FK Sarajevo je Dan nezavisnosti čestitalo uz poruku “Jedna si jedina”, dok iz Veleža to uradili na sličan način uz stihove “Da te volim, duša zna – Draga moja BiH.”

Ove godine za razliku od prošlih nije izostala ni čestitka Nogometnog saveza BiH, a isto je učinio i Košarkaški savez BiH.

Čestika je stigla i od našeg najboljeg boskera Edina Puhala alias Iron Puki, te našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura.

Čestitke na društvenim mrežama su uputili i brojni aktuelni i bivši vrhunski sportisti iz BiH povodom jednog od najvažnijih dana u historiji naše države.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...