- Advertisement -

Nakon saobraćajne nesreće autobusa sa bh. učenicima u Italiji: Vozač poginuo, djeca bez povreda

Preporučujemo

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se u petak ujutro s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 15 djece povrijeđeno.

Tragična nesreća dogodila se jutros na autoputu A21, koji povezuje Torino i Brešu, preko Pijaćence. Na dijelu puta prema Breši, autobus pun učenika udario je u teretno vozilo. Incident se dogodio oko šest sati.

Kako navode italijanski mediji, vozač autobusa u tom trenutku je povrijeđen, a poginuo je drugi vozač, koji je u tom trenutku bio na mjestu suvozač.

Trenutne informacije govore o 15 povrijeđenih, a portal Eco of Bergamo govori o najmanje 36 ljudi. Autobusu je prevozio đake iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Istočnog Sarajeva, koji su se vraćali sa ekskurzije.

Učenici kojima je bila porebna ljekarska pomoć primljeni su u bolnicu Sant’Anna di Brescia.

Za sada nije poznat uzrok nezgode, ali se pretpostavlja da je vozač autobusa zaspao ili je doživio moždani udar, prenose Nezavisne.

Cesta je otvorena za automobile nakon četiri sata.

Direktorica Srednje škole Istočna Ilidža Branka Kovačević potvrdila je da su sva djeca dobro.

“Djeca su dobro, to je najvažnije. Upravo  ću ih vidjeti, moraju  svi u bolnicu, procedura je takva, uplašeni su, normalno. Vidjećemo ima li lakših povreda slučajno, znaćemo nakon pregleda”, kaže Kovačević.

Na upit da li  su o svemu obavješteni roditelji, Kovačević je rekla da jesu, da je Uprava škole razgovarala sa raditlejima i da su na vezi, te da su obavješteni da su djeca dobro.

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Viktor Ivančić: Markicu sa Tuđmanovim likom treba pljunuti, pa zalijepiti, njemu smrt izrazito prija, više nego Slobodanu Miloševiću

Kolumnista zagrebačkih Novosti, pisac i novinar Viktor Ivančić, imao je pravo i kada je napisao da je ”posthumni život”...