Obilježena 26. godišnjica odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića i Bara

Preporučujemo

U organizaciji Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Zelene beretke Ilidža danas je obilježena 26. godišnjica odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića i Bara.

Polaganju cvijeća na spomen-obilježje u ime zajednice Otes i odavanju počasti poginulim borcima ovih naselja, pored građana i predstavnika boračkih udruženja, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

- -

Predstavnici Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Zelene beretke Ilidža uručili su ministru Fiši Povelju za pomoć u radu boračkih udruženja i očuvanju digniteta odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Prisutni su se prisjetili teških, ali i herojskih ratnih dana kada se vodila jedna od najtežih bitaka za odbranu ovih strateških važnih prostora.

Ovo je bio interesantan prostor jer je agresoru bio najpovoljniji za ulaz u Sarajevo obzirom na njegovu konfiguraciju i ravničarski teren.

„Nećemo zaboraviti herojsku borbu naših branilaca i naših najboljih sinova. Najbolja generacija u posljednjih 500 godina ostavila nam je u amanet da čuvamo našu državu i nastavimo njihovim putem“, kazao je u svom obraćanju okupljenima ministar Fišo.

- -

Dodao je da se nećemo umoriti na tom putu i da „će jedinstvena i vječna Republika Bosna i Hercegovina biti i opstati“.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...