- Advertisement -

Nalaz obdukcije pokazao: Borac Ramo Bećirović preminuo od ponovljenog srčanog udara

Preporučujemo

Sinoć oko 21 sat je završena obdukcija tijela Rame Bećirovića u Komemorativnom centru u Tuzli, saopćio je danas advokat Mirnes Ajanović, objavila je N1.

Prof. dr Zdenko Cihlarž utvrdio je da je smrt nastupila zbog ponovljenog srčanog udara. Kompletan nalaz sa uzrocima srčanog udara dostaviće se nadležnom Tužilaštvu nakon izvršene ostale analize, uključujući i toksikološku analizu. Dženaza će biti klanjana danas nakon ikindijskog namaza (oko 16.20 sati), u Željeznom Polju, selo Jastrebac. Ramo Bećirević, demobilisani borac koji je u srijedu uhapšen na protestima u Sarajevu, preminuo je jučer 9 sati.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo osiguravali su sredinom protekle sedmice proteste grupe demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH.

Učesnici protesta tog dana su oko 13 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te su tokom protestne šetnje narušili javni red i mir, i napali policijske službenike Uprave policije tog Ministarstva, saopćeno je naknadno iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Navodi se da su tom prilikom policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta. Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, povrijeđeno je sedam policijskih službenika.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Visoka dužnosnica UN-a traži od Kine da preispita ujgursku politiku

Visoka dužnosnica UN-a za ljudska prava izrazila je zabrinutost kineskim dužnosnicima zbog utjecaja široke primjene mjera protiv terorizma i...