NBL zvanično počeo kampanju: Dovoljno je promijeniti pet zakona da se standard u BiH poveća

Preporučujemo

Sinoć su u Sarajevu na prvom predizbornom skupu predstavljeni kandidati Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, čime je najavljen početak kampanje za oktobarske izbore.

 -Neću se osvrtati na dosadašnji rad vlasti, već na rješenja problema na svim nivoima vlasti i krucijalne zakone čijom bi izmjenom postigli mnogo, poručio je predsjednik NBL-a i nosilac liste za Kanton Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

- -

Hadžibajrić je podsjetio da u NBL-u ima načelnika općina iz FBiH, tako da oni znaju gdje su najveći problemi.

-Sa ovakvim zakonima, nemoguće je da BiH konačno profunkcioniše. Podhitno treba mijenjati Zakon o javnim nabavkama i državnoj službi. BiH postaje talac birokratije, a birokatija ni u jednoj državi nije bila nosilac progresa. Dovoljno je promijeniti pet zakona, kako bi se standar u BiH povećao. Najveću pažnju treba posvetiti problemima u ekonomiji i fiskalnoj politici, kako bi odgovornost za stanje u privredi bila na izvršnoj vlasti, što bi dovelo do poboljšanja statusa zaposlenih u realnom sektoru, istakao je Hadžibajrić.

O teškom životu povratnika u RS govorio je kandidat NBL-a za predsjednika RS Jusuf Arifagić.

– Došlo je vrijeme da građani uistinu trebaju birati nosioce vlasti prema sposobnostima, a ne političkoj podobnosti. Povratnici su prepušteni sami sebi, nema održivog povratka. Nepostojanje radnih mjesta je razlog masovnog iseljavanja mladih ljudi. S jedne strane imamo jedan posto milionera i 99 posto siromašnog stanovništva, istakao je Arifagić.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...