NBL u Bihaću: Mi nemamo druge države do BiH, građani će odlučiti da li žele istinske promjene

Preporučujemo

U sali Spomen muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a, u Bihaću, održana je Javna tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) na kojoj je predstavljena Povelja i ideja političkog projekta u kojoj građani svih nacionalnosti, studenti, dijaspora, mladi ljudi, privrednici, nezavisni načelnici i vijećnici, nude alternativu za potpuno novu političku scenu BiH.

Krajišnicima su se na tribini obratili predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, potpredsjednici Zlatko Hujić i Jusuf Arifagić, član Predsjedništva NBL-a i nezavisni vijećnik iz Srebrenika dr. Branko Despot i Anto Marković, te profesor Rusmir Mahmutćehajić.

- -

Dobrodošlicu rukovodstvu NBL-a poželio je gradonačelnik Bihaća, i obećao podršku ovoj pozitivnoj priči na području Krajine.

Neophodne promjene u državi bila je glavna tema, a predstavnici su ponudili, generalno, način u rješavanju nezadovoljstva sadašnjom situacijom, kako na prostoru USK, tako i šire.

-Jedna je država Bosna i Hercegovina, i mi druge nemamo, riječi su profesora Rusmira Mahmutćehajića.

- -

-Ovdje se radi o političkom djelovanju koje je već odavno zaboravljeno u BiH, gdje se akcenat prije svega stavlja na ekonomski program i rad na terenu, a u narednom periodu će se pokazati da li građani istinski žele promjene, poručio je Hadžibajrić.

Pored gradonačelnika Bihaća, na Tribini su bili i gradonačelnik Cazina i načelnik Bužima  Nermin Ogreševića i Zikrija Duraković.

(index.ba)

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...