Osmanović: Cilj SDP-a nije usvajanje zakona, već predstava teatarskog karaktera

Preporučujemo

Ismet Osmanović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije iz Stranke demokratske akcije, kazao je danas da cilj SDP-a u Parlamentu FBiH nije bio zakon nego predstava, kako je opisao, teatarskog karaktera, piše N1.

Osmanović je poručio da se rješenje moglo pronaći na drugi način.

- -

”Da je SDP želio da ovaj zakon bude usvojen ne bi zakazao na ovaj način sjednicu Predstavničkog doma nego bi prethodno se konsultovao i dogovorio s pozicijom, usaglasio stavove, odredbe zakona i zajedničkim snagama bi on mogao biti usvojen. Na ovaj način, opredjeljujući da sami djeluju, pokazali su da im nije cilj bio zakon nego jedna predstava teatarskog karaktera u sali Parlamenta Federacije”, ocijenio je Osmanović.

Podsjećamo, izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Klubovi poslanika SDP-a BiH i Demokratskog fronta /DF/ zakazali su za danas vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ na kojoj bi trebalo da bude razmatran zajednički prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH.

Najnovije

Kajganić najavio optužnicu protiv advokatice uhapšene kad i Debevec i Mehmedagić

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) najavio...