Nedim Hadžić potpisao za portugalski Leixoes: Hvala Sarajevo, želim da budete prvaci

Preporučujemo

Napadač Nedim Hadžić napušta redove FK Sarajevo te će karijeru nastaviti u portugalskom klubu Leixoes SC.

Nakon što je 19-godišnjak izrazio želju da napusti tim sa Koševa, klub je prihvatio ponudu iz Portugala, a realizacija transfera ovog napadača jedna je od najvećih u historiji FK Sarajevo kojem je pripalo određeno obeštećenja, a imat će i procent od narednog transfera.

- -

“Želim se zahvaliti mojoj porodici na podršci jer bez njih ovaj trenutak ne bi bio moguć. Vrijeme provedeno u Fudbalskom klubu Sarajevo ostat će mi u lijepom sjećanju i ostaje žal što nisam upisao više nastupa u prvom timu, kako bi se igrama i golovima odužima Hordama na bezuslovnoj podršci. Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali u Akademiji, kao i u prvom timu FK Sarajevo, a posebno bih istakao Dženana Uščuplića i Senada Repuha, koji je imao povjerenje u mene, kada je bio šef struke”, rekao je Hadžić, dodavši:

“Mislim da pravim dobar korak u karijeri jer je meni najvažnije da igram. Ne znam šta donosi budućnosti, ali je meni prije svega cilj igranje u inostranstvu. Koristim priliku da se zahvalim svojim saigračima na svemu od prvog dana kada sam postao prvotimac Sarajeva i ako Bog da poručio bi im ovim putem da želim da budu prvaci na kraju sezone. Na kraju bi svim mladim igračima preporučio da dođu u Akademiju FK Sarajevo, jer tu se mladima pružaju najbolji uslovi za rad i razvoj”, kazao je Hadžić koji je u prošloj sezoni priključen prvom timu FK Sarajevo.

Za bordo klub upisao je deset nastupa uz dva postignuta gola.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...