- Advertisement -

Neinteligentno pravdanje za antidržavne stavove: Konaković ne ustaje od stola, da neko drugi ne bi sjeo

Preporučujemo

– Za nas je Izborni zakon tema oko koje se mora razgovarati. Mi se nismo povukli i nećemo se povući iz pregovora jer onda će neko drugi sjediti za tim stolom i iznositi svoje mišljenje, za tim stolom će sjediti Čović sam ako se on bude jedini odazivao pa će možda onda ubijediti ljude da je to što on govori ispravno. Mislim da se u ovom trenutku treba razgovarati o Izbornom zakonu – kazao je Konaković pravdajući stav NiP-a da sudjeluje u pregovorima oko izborne reforme, uprkos očiglednom antidržavnom djelovanju nekih od onih koji “sjede” za pregovaračkim stolom.

Priglupo objašnjenje da će “neko drugi sjesti”, ako ne sjedne NiP, samo govori da njihov priustanak na pregovore u vrijeme blokade državnih institucija nema baš nikakvo opravdanje i razlog, izuzev u zadaći koju NiP kao (vjerovatni) beogradski projekat ima.

Do sada je SDP istakao jedini suvisao stav da nema pregovora za vrijeme blokade institucija i otvorenih ucjena! Jedini način da se fokus međunarodne zajednice (ma šta to bilo) pomjeri sa fiktivnih problema i ispjunjavanja želja Draganu Čoviću, jeste odbiti sudjelovanje u toj farsičnoj predstavi.

Konaković, očigledno, ne može odbiti to sudjelovanje i zato se pravda priglupim isprikama, jer osnovanih opravdanja jednostavno ne može naći. Tako se NiP ponovo potvrđuje kao “poželjni bošnjački partner” u etničkoj podjeli BiH, piše Ekran.ba.

Pročitajte:  Legitimni i neiskreni Čović: Nakon bajramske čestitke slavio čovjeka koji je provodio etničko čišćenje
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...