- Advertisement -

Samantha Power ispred Baščaršijske džamije poručila: Politika je teška, ali rat je strašan

Preporučujemo

Administratorica USAID-a Samantha Power koja boravi u posjeti u Sarajevu, gdje će ostati do petka, obratila se danas novinarima ispred Baščaršijske džamije, kod ulice Halači gdje je istakla kako je ova posjeta za nju veoma emotivna.

Kako je kazala, ona je imala privilegiju da živi i radi ovdje tokom ratnog perioda, te dodaje da joj je iskustvo iz BiH promijenilo život i dalo joj motivaciju da cijelu svoju karijeru posveti promociji mira i ljudskih prava.

– Sada je BiH na ozbiljnoj raskrsnici. Upravo sam došla sa sastanka sa trojicom preživjelih logoraša. To su ljudi koji su strašno propatili u logorima i njihove priče su mi potvrdile da ova zemlja i njeni građani ne smiju ići unazad. Politika je teška, ali rat je strašan.

Najavila je i sastanak sa Predsjedništvom BiH sa kojima će razgovarati o očajnički potrebnim reformama koje će pogodavati svim građanima. Dodala je da će prenijeti poruku predsjednika Joe Bidena da SAD stoje uz narod BiH.

– SAD su stajale uz građane ove zemlje i tokom rata kada sam ja ovdje živjela i radila tokom rata. I sada smo sa vama. Potrebno je istači da svako shvati da je potpaljivanje i poticanje podjela opasno. Time se neće otvoriti ekonomske prilike ove zemlje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...