Nenad Čanak se povlači sa čela LSV: “Nekada je moralo da se desi”

Preporučujemo

Predsjednik i osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je da se nakon 32 godine povlači sa mjesta prvog čovjeka stranke.

Čanak za Danas kaže da će kongres LSV na kome će se birati novi predsjednik stranke biti zakazan za polovinu novembra, te da se na on neće kandidovati, ali da stranka ima bar petoro ljudi koji bi tu funkciju mogli dobro da obavljaju.

On je predsjednik stranke od njenog osnivanja 1990. godine.

„Nekada je moralo da se desi. Ne postoji nijedan poseban razlog. Osim ako ne uzmemo kao suštinu da se odnosi planetarno menjaju i samim ti se i LSV mora menjati u smislu ne odustajanja svog vrednosnog sistema i programa, nego odustajanja od svega onoga što je opterećuje. Lično mislim da posle 32 godine bivanja na čelu stranke, tokom kojih sam bio napada od skoro svake vlasti i opozicije, došao u situaciju da sam LSV-u i samoj ideji za koju se zalažemo od osnivanja postao opterećenje“, navodi predsjjednik LSV i dodaje da bi njegovo ostajanje na čelu stranke bilo neodgovorno i kontraproduktivno, jer na trenutnoj funkciji nije koristan.

„Suviše se toga promenilo da bi tome mogli da pariramo. U mom konkretnom slučaju to ne znači da se povlačim iz politike. Ne pada mi na pamet. Verovatno ću obavljati drugu funkciju, ali prvi čovek stranke treba da bude neko primereniji ovom vremenu. Nadam se da će to doprineti razvoju svih onih mogućnosti koje stranka ima, a koje sam ja zbog lične netrpeljivosti prema meni koja traje više od 30 godina verovatno sprečavao da se razvio“, naveo je.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...