Saobraćajni kolaps zbog rekonstrukcije tramvajske pruge koja ulazi u 20. dan kašnjenja

Preporučujemo

Ni godina dana nije bila dovoljna za rekonstrukciju tramvajske pruge od Ilidže do Čengić-Vile, a iako je ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) najavljivao da će tramvaj proraditi 1. septembra to se nije dogodilo.

No, imajući u vidu da se ministar Šteta provozao tramvajem prije 1. septembra, očito je za njega priča o tramvaju završena. Iako je već sutradan nastavljena rekonstrukcija, a prije nekoliko dana započeli su radovi na rekonstrukciji dijela pruge do Remize i na okretaljci Čengić Vila, ministar Šteta više se ne oglašava ni o tramvajima ni o rokovima niti o vožnji tramvajem. Nema više ni videa vožnje iako je najavio testnu vožnju. Dakle, ministrova vožnja bila je po starim šinama.

Iako su u Štetinu odbranu stali drugi članovi Vlade KS pa i predsjednik NIP-a Elmedin Konaković koji je za kašnjenje kazao “pa nismo Finska” i da se može tolerisati 15 dana kašnjenja, možda bi Vlada KS mogla uzeti kalendar i početi brojati dane iza postavljenog roka.

Saobraćaj od Ilidže do Čengić Vile i dalje se odvija autobusima što opterećuje ionako pretrpanu glavnu saobraćajnicu.

Kada je kišovito onda su saobraćajne gužve neizbježne. O datumu kada bi se mogli okončati radovi na glavnoj saobraćajnici kod Remize niko se ne oglašava, a do tada građanima ostaje samo strpljenje i hodanje jer vrlo često ne mogu ući u krcate autobuse.

Izvor: NAP

Najnovije

Prihodi od indirektnih poreza veći za 652 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u jedanaest mjeseci 2023. godine iznosili su 9 milijardi i 727 miliona KM i veći...